Een Franse bulldog adopteren uit het asiel? Dit moet je weten.

Een Franse bulldog adopteren uit het asiel? Dit moet je weten.

Bepaalde honden worden om uiteenlopende redenen geplaatst in een asiel. Ook de Franse bulldog zal je in een asiel zien. Als je als eigenaar niet meer kan zorgen voor je Franse bulldog kan je hem dan naar een asiel brengen. Aan de andere kant, wanneer je een Franse bulldog zou willen adopteren, dan zou je ook langs een asiel langs kunnen gaan.

Hier krijg je enkel handige tips die je zou moeten weten wanneer je een Franse bulldog uit een asiel wil adopteren. Wat zijn de voordelen en de nadelen waarmee je rekening moet houden.

Wat is een dierenasiel?

Een dierenasiel kan je zien als een tijdelijke opvang voor dieren tot dat ze een nieuwe eigenaar hebben gevonden. Het kan gebeuren dat soms een asiel overvol raakt van alle honden die daar worden achtergelaten. Soms wordt het zo erg dat men overgaat om een paar van de dieren te laten inslapen. Als dit je raakt en al het dierenleed niet kan aanzien, kan je het best een Franse bulldog uit het asiel adopteren.

Wat zijn de voordelen van adoptie uit een asiel?

Wanneer je van plan bent een Franse bulldog uit het asiel te adopteren zal het je zeker goedkoper uitkomen dan een Franse bulldog pup te kopen bij een fokker. In de meeste gevallen zal het asiel je vragen voor een kleine bijdrage om de kosten om het asiel draaiende te houden te helpen dekken. Meestal ligt deze kleine bijdrage zo rond de honderd euro, dit is een stuk lager dan wanneer je een Franse bulldog van een (erkende) fokker koopt.

Adopteer je een Franse bulldog uit een asiel dan kan je erop rekenen dat de hond gezond is. De reden hiervoor is dat alle honden die in een asiel terecht komen een grondige medische check up ondergaan. Ze hebben dan hun vaccinatie op orde, krijgen een chip en krijgen ook nog een Europees paspoort.

Adopteer je een Franse bulldog uit een asiel dan geef je deze hond een nieuw leven, een nieuwe kans om gelukkig te zijn. Honden die meestal uit een asiel worden geadopteerd zijn heel dankbare honden. Binnen de kortste keren zullen ze zich aan he vastklampen.

Volwassen hond adopteren

Een hond die al volgroeid is en al volwassen is heeft zijn eigen karakter al vormgegeven. In dit geval heb je al een idee wat voor een hond je in huis haalt. In de meeste gevallen weten zulke honden al om te gaan met de basisregels en kunnen ze eenvoudige commando’s uitvoeren. Ook heb je bij het adopteren van een volwassen Franse bulldog niet dat gehaal en getrek om de hond nog enige zindelijkheid aan te leren. Dat weten ze inmiddels ook al.

Hou er wel rekening mee dat een asiel niet zomaar een hond aan iedereen meegeeft. Behalve dat de hond een uitgebreide check up krijgt gebeurt dat ook met de toekomstige eigenaar. Ook het asiel wil zekerheid hebben dat wanneer de hond eenmaal is afgegeven, die hond niet nog een keer, om een of andere reden weer in het asiel terecht komt.

Waar moet je rekening mee houden

Het is een goede daad die je verricht wanneer je een hond uit een asiel adopteert. Maar aan de andere kant is het ook belangrijk dat je weet wat de reden is geweest dat je Franse bulldog in het asiel is terecht gekomen. Je zal er ook rekening mee moeten houden dat bepaalde Franse bulldogs in een asiel een beschadigd leven hebben gehad. Met zulke honden zal je dan extra geduldig moeten zijn en zal je hem extra liefde en aandacht moeten geven om zo het vertrouwen van de Franse bulldog weer voor je te winnen.

Op de website https://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/ vind je niet alleen heel wat informatie over asieldieren en dierenasielen in het algemeen, je vindt er ook een lijst van alle dierenasielen in Nederland die erkend zijn door of deel uitmaken van de Dierenbescherming Nederland. Als je op zoek bent naar een Franse bulldog uit het asiel, kan je op deze site alle adressen vinden die Franse bulldoggen aanbieden.

Gerelateerde artikelen

Lees voordat je een Franse bulldog in huis haalt ook nog eens de volgende artikelen: