Hondenzwembad Franse Bulldog? Samen genieten in de zomer.

Hondenzwembad Franse Bulldog? Samen genieten in de zomer.

Het hondenzwembad: een product dat je in huis moet halen, wanneer het ontzettend warm is en jij verkoeling wilt geven aan jouw Franse bulldog! En een ideale vervanger van een honden koelvest of een koelmat.

Wat is een hondenzwembad?

Een hondenzwembad is niks anders dan een zwembad zoals wij dat kennen, alleen dan afgestemd én speciaal gemaakt voor honden.

Het is een klein badje dat je snel op kan zetten, kan vullen met water en waar jouw hond vervolgens in kan afkoelen. Zodra het kouder wordt buiten heb je dit product zo opgeborgen, om te bewaren voor de volgende warme periode!

Het is trouwens niet het enige middel waarmee je jouw hond kan verkoelen. Je kan bijvoorbeeld ook een honden koelvest of een koelmat kopen.

Waarom een zwembad voor jouw Franse bulldog kopen?

Nu je weet wat een zwembad voor honden is, is het belangrijk om te kijken naar de diverse redenen waarom je er één zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt. Vandaar wat wij je graag meenemen in de diverse voordelen die een hondenzwembad met zich mee brengt.

Zoals je weet hebben honden een vacht. Doordat ze een vacht hebben, is het lastiger voor een hond om af te koelen wanneer het warm is buiten. Daarom is een zwembad kopen een verstandige keuze, maar waarom zou je er dan één kopen?

In onze optiek zijn er drietal redenen, namelijk:

Een hondenzwembad geeft verkoeling

De allerbelangrijkste reden om een zwembad voor je Franse bulldog te kopen is logisch: het zwembad zorgt namelijk voor verkoeling van jouw hond.

Omdat het een zwembad is, kan jouw hond zelf bepalen wanneer hij verkoeling nodig heeft. Dit doet hij door simpelweg in het zwembad te gaan, wanneer hij dat wilt.

Verkoeling is juist belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw Frenchie niet oververhit raakt. Honden zweten namelijk niet zoals dat mensen zweten én kunnen daarom hun warmte moeilijk kwijt door hun vacht. Dit zorgt ervoor dat een hond sneller oververhit dan wij.

Oververhitting kan allerlei nare gevolgen met zich mee brengen, zoals braken, diarree, niet meer reageren op prikkels enzovoort. Dit is iets wat we je natuurlijk niet wilt voor jouw Frenchie.

Je hoeft je minder zorgen te maken

Niet alleen verkoelt een hondenzwembad jouw hond, ook geeft een hondenzwembad je wat minder zorgen in warme tijden. 

Ons hondenzwembad heeft ons veel plezier opgeleverd, maar ook voor onze hond. Hij maakte er vanaf dag 1 gebruik van, waardoor we er gerust van waren dat onze hond verkoeling kreeg.

En omdat onze hond zelf kan bepalen wanneer hij wel en niet in het hondenbad gaat, houdt dit in dat wij veel minder vaak “achterom” hoeven te kijken. Wij weten gewoon dat als onze Tommy het te warm krijgt, hij vanzelf even in het zwembad zal springen. 

Honden vinden verkoeling fijn

Naast dat een zwembad je Franse bulldog afkoelt én jij je daardoor minder zorgen hoeft te maken, vinden sommige honden het ook gewoon lekker om in het water te springen.

Tommy zwembad

Hondenzwembad kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij het beste hondenzwembad gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat jouw hond of puppy op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten.

Wij hebben de belangrijkste functies waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Grootte van het hondenzwembad

Het eerste puntje waar je op moet letten, is de afmetingen van het hondenzwembad. Je wilt namelijk wel zeker weten dat jouw hond er goed in past.

Heb je bijvoorbeeld al een hondenmand in huis? Dan weet je hoe groot het zwembad ongeveer moet zijn, aangezien je dan dezelfde breedte en lengte kan selecteren als van de hondenmand.

Zorg ervoor dat je ook wat extra ruimte incalculeert, zodat je zeker weet dat je hond erin past. Alle hondenzwembaden laten zien hoe lang het product is en hoe breed het product is. Daarnaast heb je bij sommige merken ook de keuze uit diverse maten. Er zal dus altijd een geschikt product voor jouw hond tussen zitten.

Materiaalgebruik & stevigheid

Naast de grootte van het zwembad is ook het materiaalgebruik en de stevigheid van het bad erg belangrijk. Het zou bijvoorbeeld zonde zijn als de scherpe nagels van jouw hond door de wand van het zwembad prikken.

Kijk daarom goed naar het materiaal waarvan het hondenzwembad gemaakt is. Dit kan bijvoorbeeld hard kunststof zijn. Ook moet het product er op de foto stevig uitzien.

Opvouwbaar

De kans is heel groot dat jij op een gegeven moment het hondenzwembad op wilt gaan bergen. Dit kan je doen zodra het buiten koud wordt bijvoorbeeld. Juist dan is het belangrijk om een zwembadje te kopen dat je makkelijk op kan vouwen en op kan bergen.

Gelukkig is 90% van alle hondenzwembaden zodanig gemaakt dat je het product snel leeg laat lopen en op kan vouwen. Maar lang niet elk product werkt op deze manier. Het is dus goed om hiermee rekening te houden.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Prijs van het hondenzwembad

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een zwembad voor je hond begint vanaf zo’n €25,- en kan oplopen tot €200, voor als je het beste van het beste wilt. Houdt er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten.

Gerelateerde producten:

 

Trixie Dog Pool

De Trixie Dog Pool is een krasbestendig en zeer stevig zwembad met panelen die gemaakt zijn van MDF. Vul het zwembad en laat uw hond op warme dagen genieten van het verkoelende water. Het bad hoeft niet te worden opgeblazen en is na gebruik makkelijk op te vouwen.

Beeztees hondenzwembad Doggy Dip

Spetter, spieter, spater, jouw hondje lekker in het water. Het Beeztees Doggy Dip zwembad is een echt hondenzwembad, die zorgt voor voldoende verkoeling voor jouw trouwe viervoeter. Dit zwembad is gemakkelijk op te zetten en te vullen met water. Het zwembad is voorzien van een afsluitbare stop, waardoor je ook eenvoudig het water weg kan laten lopen. Het zwembad is gemaakt van robuust en sterk materiaal, waardoor het wel tegen wat watergeweld kan. 

Karlie Doggy Pool

Het zwembad is makkelijk op te zetten en hoeft niet opgeblazen te worden. Door het gladde materiaal is het zwembad makkelijk schoon te maken. Het bad loopt ook gemakkelijk leeg door de uitneembare stop. Het hondenzwembad is voorzien van sterk materiaal en bevat een anti-slip laag aan de onderkant.

Eigenschappen

  • Makkelijk schoon te maken
  • Extra sterk
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Anti-slip onderkant