Kan een Franse bulldog zwemmen?

Kan een Franse bulldog zwemmen?

Ik hoor je al denken: “Elke hond kan van nature zwemmen, tóch?”. Bij een franse bulldog is dit niet altijd het geval. Maar de meesten houden wel van lekker pootje baden! En wil hij toch het water in? Dan biedt een speciaal zwemvest uitkomst!

Een Franse Bulldog houdt zeker van water, maar zwemmen kunnen de meest bulldogs eigenlijk niet. Een bulldog kan prima pootje baden en zelfs iets verder het water in kan goed gaan, zolang hij maar met zijn pootjes op een ondergrond kan staan. Echt zwemmen, waarbij de hond met zijn poten niet meer de bodem raakt, is echter niet voor alle Franse bulldogs weggelegd.

Het is de lichaamsbouw van een Franse bulldog die de problemen geeft. Een bulldog is van voren veel zwaarder dan van achter. Door het zwaardere gewicht aan de voorkant houdt de bull recht vooruit zwemmen maar heel kort vol. Ze komen vaak in de problemen als ze een bochtje willen maken, dan zorgt het zwaardere gewicht aan de voorkant dat ze kantelen en kopje onder gaan. Als de bull kopje onder gaat kan hij zichzelf niet meer boven het wateroppervlak krijgen en dan moet je er zelf snel bij zijn om hem uit het water te halen.

Ga jij bijvoorbeeld graag met je Franse bulldog op het strand wandelen is het aan te raden om hem aan een lange rollijn te houden, hiermee heb jij de controle in hoever hij het water in gaat. Om er toch voor te zorgen dat je frenchie niet verdrinkt als hij in diep water terecht komt, zijn er zwemvesten verkrijgbaar.

Kan een Franse bulldog zwemmen in een zwemvest of reddingsvest?

Ja, Franse Bulldogs zwemmen met behulp van een reddingsvest of een goed passend zwemvest. Een goede constante training en toezicht zijn van belang. Het is daarom belangrijk dat je je Franse bulldog in de gaten houdt als je in de buurt van water bent. Laat je Franse bulldog dan dus ook nooit in de buurt van water achter.

Als je in de hete zomermaanden met je Franse bulldog en met je gezin in het zwembad wilt spelen, dan heb je geluk! Er zijn speciaal voor Franse bulldogs gemaakte reddingsvesten, die ze voldoende lift geven om hun hoofd boven het water uit te houden.

Kunnen Franse Bulldogs in een zwembadje zwemmen?

Ja! Ik raad dit zelfs aan voor iedereen die een Franse bulldog heeft. Franse bulldogs kunnen doodgaan door oververhitting. De meeste Frenchies zijn dol op water en dus ook op zwembadjes. De kleine kinderzwembaden zijn dus perfect voor Franse bulldogs.

Zorg ervoor dat je het zwembad niet te vol vult en dat deze dus niet te diep is voor je Frenchie. Daarnaast is het belangrijk dat je hondje ook gemakkelijk het bad weer kan verlaten. 

Sommige mensen reizen veel en nemen hun Franse bulldog graag overal mee naartoe. Franse bulldogs kunnen binnen een paar uur sterven als ze oververhit raken. Je moet ze dus een manier geven om af te koelen terwijl je met ze buiten speelt.

Deze kleine zwembaden zijn fantastisch, maar helaas beperkt voor thuisgebruik. Er zijn ook fantastische hondenzwembadjes te koop die net zo goed werken als deze grote zwembaden. Ze zijn goed geschikt voor honden van Franse bulldog formaat, zodat ze veel veiliger kunnen afkoelen dan in beekjes, meren, rivieren of de zee. Het mooiste is dat de meeste opvouwbaar zijn en hierdoor kun je het makkelijk opgevouwen en in meenemen in de auto. Het bad kan dan worden geplaatst wanneer jij en je hond ergens gaan spelen. 

Wil je meer weten over hondenzwembadjes? Lees dan hier verder.

Gerelateerde producten:

Trixie Life Vest Zwemvest
Hurtta Life Savior Zwemvest
Ruffwear Float Coat - Blue Dusk
Nobby Zwemvest