Een Franse bulldog samen met kinderen een goed idee?

Een Franse bulldog samen met kinderen een goed idee?

Is een Franse bulldog en kinderen een goed idee?

Een Franse bulldog en kinderen gaan over het algemeen heel goed samen.

De sociale Franse bulldog

Een Franse bulldog is een heel sociale hond die het zowel met kinderen, oudere mensen en andere huisdieren heel goed doet. Hij zal heel zelden agressief uit de hoek komen en is heel nieuwsgierig naar wat anderen hem kunnen leren. Een perfecte gezinshond dus.

Omgang met kinderen

Zijn bijzonder speels karakter maakt hem een ideale speelkameraad voor kinderen. Een spelletje met een bal of een stoeipartijtje in de tuin zal hij bijzonder op prijs stellen.

Juist omdat de Franse bulldogs zo’n nieuwsgierig baasje is, houdt hij er ook van om nieuwe spelletjes aan te leren. Hiervoor zal je echter wat geduld moeten oefenen. Door zijn nieuwsgierig karakter is hij voortdurend op zoek naar nieuwe situaties, waardoor hij heel snel afgeleid zal raken. Met korte oefensessies en met één spelletje tegelijk zal je het meeste succes boeken. Langere en ingewikkelde sessies gaan hem vlug vervelen.

Leer je kinderen ook niet al te onstuimig met de Franse bulldog om te gaan en hem niet te veel uit te putten. Franse bulldogs hebben immers vaak last van ademhalingsproblemen wat hen behoorlijk wat problemen kan opleveren. Probeer ook te vermijden dat ze hem op warme dagen te veel laten buiten spelen. Ook de hitte kan immers een negatieve invloed hebben op zijn ademhaling.

Na al dit speelplezier zal de Franse bulldog ook graag samen met de kinderen tot rust komen. Een tukje op de bank samen met zijn favoriete speelkameraadje zal hem bijzonder veel plezier doen.

Een Franse bulldog houdt van aandacht en of kinderen hem die nu schenken door met hem te spelen of door met hem rustig op de bank te zitten, genieten zal hij zeker.

Kinderen en honden in het algemeen

Toch nog even een algemene opmerking over honden en kinderen.

Het is heel belangrijk honden en kinderen samen te leren spelen. Een hond mag dan nog zo vriendelijk en verdraagzaam zijn, toch is altijd enige voorzichtigheid geboden.

Nu is een Franse bulldog over het algemeen een heel verdraagzame hond die zelden agressief wordt, maar toch is het van groot belang kinderen instructies te geven over hoe ze nu juist met een hond moeten en mogen omgaan.

Leer hen altijd dat ze niet te dicht met hun gezicht bij de hond mogen komen. Een ongelukje is immers gauw gebeurd. Leer ze ook dat ze nooit te ruw met een hond mogen omgaan en als ze merken dat een hond er genoeg van heeft, dat ze hem dan meteen met rust moeten laten.

Aan de oren of de staart trekken of de hond op een andere manier pijn doen is helemaal uit den boze. Een hond die merkt dat je hem pijn doet, kan immers behoorlijk agressief uit de hoek komen.

Een Franse bulldog en kinderen is over het algemeen een goede combinatie, op voorwaarde dat beiden goed opgevoed werden in de omgang met elkaar.