Hondenvoeding speciaal gericht op de Franse bulldog

Hondenvoeding speciaal gericht op de Franse bulldog

Voeding is een heel belangrijk punt dat bijdraagt aan de gezondheid van uw Franse bulldog. En als u wilt dat uw Franse Bulldog in goede fysieke conditie en vol energie is, is het essentieel om hem goed te voeren. Als hij goed wordt gevoed, heeft een Franse bulldog een goed spierstelsel en betere articulaties. Het is ook de hoeksteen van zijn gewicht: voedsel moet gezond en uitgebalanceerd zijn om zijn gewicht stabiel te houden. Dit is de essentiële voorwaarde om door de jaren heen niet zwaarlijvig te worden. Ten slotte heeft het dieet ook invloed op de botten, tanden en haren van uw Franse Bulldog. U moet heel voorzichtig zijn met het voedsel dat u wordt aangeboden.

Dat gezegd hebbende, droogvoer (kroketten-brokjes) is het dieet dat door dierenartsen wordt aanbevolen voor Franse Bulldog. Ze zorgen ervoor dat uw Franse Bulldog gemakkelijk, snel en efficiënt kan worden gevoerd zonder risico op overdosering. Ze bieden een gezond, uitgebalanceerd dieet dat is aangepast aan zijn verwachtingen. Ja, maar alleen als het droogvoer (brokjes) van goede kwaliteit zijn.

Hoe herkent u de kwaliteit van hondenvoer voor uw Franse Bulldog?

Zonder al te veel in te gaan op de samenstelling van droog hondenvoer voor Franse Bulldog, zijn 2 punten absoluut zeker:

Allereerst is het absoluut noodzakelijk om droog hondenvoer van de eerste prijs en een lagere klasse uit te sluiten. De goede brokjes voor een Franse Bulldog moeten die zijn die deel uitmaken van het PREMIUM-assortiment. Deze producten zijn van hoge kwaliteit.

Dan moet u weten dat het beste droge hondenvoer voor Franse bulldog moet worden uitgewerkt op basis van de aanbevelingen van veterinaire diëtisten. Gemaakt met hoogwaardige ingrediënten, ze zijn goed gedoseerd. Daarom zijn ze perfect aangepast aan de voedingsbehoeften van de Franse bulldog.

Als u de kwaliteit van de hondenvoeding wilt controleren, is het ook noodzakelijk om hun samenstelling te lezen. En omdat we niet alle experts zijn, zijn hier enkele tips:

 • Samenstellingen moeten zo nauwkeurig en gedetailleerd mogelijk zijn (te onnauwkeurige aanduidingen moeten worden vermeden);
 • Eiwitten moeten vertegenwoordigen meer dan 25% van het product;
 • Het percentage granen moet ook worden gecontroleerd: het moet zo laag mogelijk zijn;
 • Brokken moeten op lage temperatuur worden gekookt of koud worden geperst (maar deze informatie wordt niet altijd vermeld).

Speciaal en aangepast hondenvoer voor uw Franse bulldog

De merken Royal Canin en Yourdog bieden speciaal en aangepaste hondenvoeding aan die samengesteld is voor de Franse bulldog. Beide merken bieden verschillende voeding aan voor de puppy en volwassen Franse bulldog, waarbij Yourdog ook een een speciale variant heeft voor senioren (7 jaar of ouder). Hieronder leest u alle details over de brokken speciaal gemaakt voor de Franse bulldog.

Royal Canin French Bulldog Puppy 

Ben jij het baasje van een French Bulldog pup? De Franse Bulldog kenmerkt zich aan de zachte aard en het loyaal zijn naar het baasje toe.Jouw nu nog kleine viervoetertje groeit later uit tot een charmante spierbundel. In 12 maanden zal de Franse Bulldog pup een flinke groeispurt maken. Het is belangrijk om jouw pup geschikte passende voeding te geven, omdat het immuunsysteem van pups nog niet volledig is ontwikkeld. Met de French Bulldog Puppy van Royal Canin laat jij jouw Franse Bulldog pup gezond opgroeien. Het droogvoer draagt bij aan het ondersteunen van de natuurlijke weerstand, het voeden van de huid en het behouden van een gezonde spijsvertering.

Eigenschappen

 • Speciaal samengesteld voor pups van het ras Franse Bulldog
 • Ondersteunt de natuurlijke weerstand, zodat jouw pup gezond op kan groeien
 • Het voer bevat voedingsstoffen die bijdragen aan een gezonde huid
 • Ondersteunt de spijsvertering en darmflora, waardoor de ontlasting zal verbeteren en je minder last hebt van nare luchtjes
 • De brokgrootte is speciaal aangepast, zodat jouw pup het brokje gemakkelijk kan oppakken en eten

Geschikt voor

Pups van het hondenras Franse Bulldog tot 12 maanden oud.

Smaak

Gevogelte

Inhoud

3 en 10 kg

Royal Canin French Bulldog Adult

Een Franse Bulldog kenmerkt zich aan de hechte band met het baasje en hun loyaliteit. Het zachte karakter van de Franse Bulldog maakt hem dan ook een zeer geschikte familiehond. Veel spelen en rennen kan veel van de gewrichten vragen van jouw kleine viervoeter. Het is dan ook belangrijk om een voeding te geven die de botten en gewrichten ondersteunt. Om jouw Franse Bulldog gezond te houden is er de French Bulldog Adult van Royal Canin. De voeding draagt bij aan een gezonde huid, een betere spijsvertering en het behouden van een goede spiermassa.

Eigenschappen

 • Speciaal samengesteld droogvoer voor het ras Franse Bulldog
 • Het aangepaste eiwitgehalte draagt bij aan het behouden van de spiermassa
 • Het voer bevat voedingsstoffen die bijdragen aan een gezonde huid
 • Draagt bij aan een gezonde spijsvertering en darmflora, waardoor de ontlasting verbetert en de hoeveelheid nare luchtjes zal verminderen.
 • De brokgrootte is aangepast aan de kaak van de Franse Bulldog

Geschikt voor

Honden van het ras Franse Bulldog vanaf 12 maanden oud.

Smaak

Gevogelte

Inhoud

1,5, 3 of 9 kg

Yourdog Franse bulldog hondenvoer

Yourdog Franse bulldog zorgt voor de holistische gezondheid en het welzijn van jouw hond. Alle Yourdog varianten bevatten smaakvolle buffel en kip. Wij combineren dit met zorgvuldig geselecteerde groenten, fruit en kruiden om zo te komen tot de perfecte voeding voor jouw Franse bulldog.

Waarom Yourdog Franse bulldog

 • Rijk aan buffel en gevogelte
 • Speciaal gemaakt voor de Franse bulldog
 • Bevat Pepermunt, Brandnetel en Tomaat
 • Bevordert een gezonde, glanzende vacht
 • Behoud een gezonde darmflora
 • Vrij van kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen
 • Ook geschikt voor de gevoelige Franse bulldog

Ingrediënten

Voor het maken van Yourdog voer wordt er voor een 12 kg-zak 10,6 kg vlees ingedroogd, zodat dit beter te verwerken is in onze brok. Met de juiste hoeveelheid groente, fruit en kruiden is Yourdog een gezonde, voedzame keuze voor de Franse bulldog.

Buffel

Yourdog gebruikt vlees van vrij opgegroeide en gras gevoerde buffels. Buffelvlees staat bekend om zijn romige, frisse smaak en rijke kleur en zit vol met vitaminen en mineralen. Met een lager cholesterol- en vetgehalte en minder calorieën zit dit malse vlees bomvol gezondheidsvoordelen.

Gevogelte

Yourdog maakt gebruik van eend, kip en kalkoen welke samen zorgen voor een heerlijke smaak en aroma van de brok. De hoog verteerbare eiwitten in het gevogelte zorgen voor een goede spieropbouw en zijn rijk aan vitaminen en mineralen.

Groente

Om de Franse bulldog te voorzien van extra waardevolle voedingsstoffen zijn supergezonde groenten aan ons voer toegevoegd. Zo zijn groenten niet alleen voedzaam, maar hebben ze ook nog andere gezonde eigenschappen. De ruwe vezel in groenten is goed voor de darmen en kan onder andere bijdragen aan de spijsvertering.

Fruit

Er wordt een unieke combinatie van fruit toegevoegd aan Yourdog, waardoor de hond alle essentiële, natuurlijke antioxidanten binnen krijgt. Zo kan fruit goed zijn voor het immuunsysteem van de hond, maar het kan ook bijdragen aan een frisse adem of het behouden van een gezonde spijsvertering. Deze natuurlijke ingrediënten bevorderen de gezondheid van de Franse bulldog.

Kruiden

De gezonde kruiden die ons voer verrijken zijn afkomstig van planten uit Europa. Het gebruik van onder andere kruiden, wortels, bloemen, planten en wieren vindt zijn oorsprong al duizenden jaren terug. Deze ingrediënten ondersteunen de natuurlijke processen in het lichaam van de hond, zoals de spijsvertering. 

Franse bulldog specifieke groente, kruiden en fruit

Yourdog heeft zorgvuldig de raseigenschappen van de Franse bulldog onderzocht. Ook hebben ze onderzoek gedaan naar de eigenschappen van de FCI-ras sectie en de FCI-rasgroep waar de Franse bulldog toe behoort. Uit deze onderzoeken zijn, in overleg met vooraanstaande Nederlandse voedingsdeskundige, ingrediënten geselecteerd die de gezondheid en het welzijn van de Franse bulldog optimaal ten goede komen.

Pepermunt

Pepermunt is een plant uit de lipbloemenfamilie. Het is de plant die geleid heeft tot het maken van pepermuntjes. Pepermunt is ontstaan uit een kruising van watermunt met aarmunt. De plant is in de zeventiende eeuw in Engeland gevonden in een veld met muntplanten. De plant wordt verbouwd in Engeland, Frankrijk, China, Japan en in Noord- en Zuid-Amerika.

Pepermunt kan door Yourdog worden toegevoegd aan het hondenvoer omdat dit een positieve bijdrage zou kunnen leveren aan het voorkomen van rasspecifieke klachten in relatie tot de darmen en de galblaas. Ook het voorkomen van jeuk behoort tot de eigenschappen van de pepermuntplant.

Pepermunt kan een frisse adem bevorderen. De mint in pepermunt kan een anti-krampachtig effect hebben op de darm en bevordert de stroom van gal in de darm. Hiernaast kan het een antiseptische werking hebben.

Pepermunt is rijk aan vitamine A en C en mineralen zoals calcium, koper, ijzer, magnesium en fosfor.

Brandnetel

Brandnetel is een plantengeslacht waarvan in Nederland en België de grote brandnetel en de kleine brandnetel voorkomen. Brandnetel staat bekend om zijn reinigende en bloedzuiverende werking. Volgens diversen bronnen is brandnetel bacteriedodend en daarom heel geschikt bij infectieziekten. De bladeren zijn ook geschikt bij diarree of andere spijsverteringsstoornissen.

Brandnetel ondersteunt de werking van de lever en nieren door het stimuleren van de afbraak van afvalstoffen. Hiernaast werkt het ter ondersteuning van de blaas en de haargroei van de hond.

Brandnetel bevat ook kiezelzuur, oftewel silicium. Dit is een bouwstof die onderdeel is van bindweefsel in onder andere de botten, pezen, gewrichtsbanden, huid, haren en nagels. Silicium ondersteunt de natuurlijke aanmaak van de huid(cellen) en zorgt voor het behoud van een gezonde huid.

Bij Yourdog voegen ze brandnetel toe aan ons hondenvoer, omdat dit een positieve bijdrage kan leveren aan het voorkomen van rasspecifieke klachten in relatie tot de vacht, huid en botten van de hond, maar ook ten behoeve van het voorkomen van spijsverterings- en/of plasproblemen.

Tomaat

De tomaat is onderdeel van de nachtschadefamilie en is afkomstig van de tomatenplant, oorspronkelijk uit Meso-Amerika. Kleine varianten werden in Meso-Amerika gekweekt door de Azteken en de Maya’s. In 1893 werd in Amerika besloten dat de vrucht moet worden beschouwd als een groente.

Tomaten zijn rijk aan voedingsstoffen, laag in calorieën en hebben een hoog oplosbaar vezelgehalte wat bijdraagt aan de spijsvertering. Zo bevat tomaat ook lycopeen, hier hebben tomaten hun rode kleur aan te danken. Hoe roder een tomaat is, des te meer lycopeen erin zit. Naast dat dit een tomaat de rode kleur geeft, staat het ook bekend als een krachtig antioxidant. Zo heeft onderzoek aangetoond dat lycopeen onder andere bescherming kan bieden tegen kanker en kan het helpen bij hart- en vaatziekten. Hiernaast bevat tomaat veel vitamine C en vitamine A- en B-complexen, dit kan bijdragen aan een gezonde huid en een verbeterd immuunsysteem.

Tomaat wordt toegevoegd aan het hondenvoer omdat dit een positieve bijdrage zou kunnen leveren aan het voorkomen van rasspecifieke klachten in relatie tot spijsvertering, huid, zicht en hart- en vaatziekten. Hiernaast kan het een algemeen zuiverende werking hebben op het lichaam.

Pup, volwassen of senior?

Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze tussen onze varianten Franse bulldog hondenvoer kun je gebruik maken van de volgende richtlijnen. Is jouw Franse bulldog jonger dan 11 maanden, kies dan voor de Puppy variant. Voor een Franse bulldog ouder dan 7 jaar adviseren we de Yourdog Franse bulldog senior. Is jouw hond ouder dan 11 maanden en jonger dan 7 jaar, dan kun je de Adult variant kiezen.